ΜΑΡΚΑΣΙ - Μ. ΖΗΡΕΙΑ

ΜΑΡΚΑΣΙ - Μ. ΖΗΡΕΙΑ

Από το Μάρκασι μπορείτε να ακολουθήσετε μια πεζοπορική διαδρομή προς τις κορυφές της Μ. Ζήρειας, την οποία έχει αναλάβει ο Δήμος Ξυλοκάστρου να σηματοδοτήσει. Για να φτάσετε σε αυτήν τη πεζοπορική διαδρομή θα ξεκινήσετε με αυτοκίνητο από το χωριό Μάννα (Μάρκασι).
Στην έξοδο του χωριού αξίζει να κάνετε μια στάση στην πηγή Γκούρα, όπου άφθονο πεντακάθαρο νερό βγαίνει μέσα από σπηλιά στο βράχο, σχηματίζει ρεματιά με λεύκες και λίγο πιο κάτω καταλήγει σε καταρράκτη 40μ. Λίγο πριν τροφοδοτεί τη νεροτριβή, όπου και σήμερα πλένουν χαλιά και κουβέρτες, σε θέση όπου παλιότερα υπήρχε νερόμυλος.
Συνεχίζοντας στο χωματόδρομο θα περάσετε από την πηγή κορύτες. Μετά τη βρύση κοντά στην Αγία Τριάδα, όπου το δάσος κάηκε στην τελευταία μεγάλη πυρκαγιά, η διαδρομή συνεχίζει μέσα σε ελατοδάσος μέχρι τα υψίπεδα «Ισιώματα», όπου ακόμα υπάρχουν στάνες.                                                                                                                       

Από τα «Ισιώματα» ξεκινάει φαρδύ αρχικά, παλιό μονοπάτι προς την κορυφή της Μ. Ζήρειας. Ακολουθώντας την κορυφογραμμή θα ανεβείτε τις γεμάτες με τσάι του βουνού πλαγιές της Μ. Ζήρειας. Ανεβοκατεβαίνοντας  σε ορεινά λιβάδια θα φτάσετε στην υψηλότερη κορυφή. Από εκεί η θέα προς τους κάμπους της Στυμφαλίας και του Φενεού και τις γύρω κορυφές της Πελοποννήσου είναι μοναδική. Επιστρέφοντας μπορείτε να παρακάμψετε προς τα αριστερά και να κατευθυνθείτε μέσα στην κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας προς τις πηγές του Σύθα.

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

E-SHOP

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ