ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΖΗΡΕΙΑΣ - ΚΟΡΥΦΗ ΖΗΡΕΙΑΣ

Οροπέδιο Ζήρειας - Κορυφή Ζήρειας

Είναι η κλασσική ανάβαση στη Ζήρεια.
Ξεκινάμε από το την πηγή στο οροπέδιο λίγο μετά από το μεγάλο καταφύγιο Α' και ανηφορίζουμε, πάντα στο οροπέδιο, με γενική ΝΔ κατεύθυνση. Άσχημος χωματόδρομος από το οροπέδιο φτάνει μέχρι και λίγα μέτρα από το μικρό καταφύγιο Β'. Από το καταφύγιο Β' και μετά αρχίζει η ανάβαση στο πολύ καλό και σηματοδοτημένο μονοπάτι. Ανηφορίζουμε αρχικά σε ρεματιά και καταλήγουμε σε ράχη. Από εκεί ακολουθούμε Δ-ΒΔ πορεία προς την κορυφή.
Ανεβαίνοντας, κάποια στιγμή το μονοπάτι το διαδέχεται ένα μικρό κομμάτι χωματόδρομου που έρχεται από το οροπέδιο και είναι προσιτός και σε όχημα 4x4. Από το τέλος του μικρού κομματιού χωματόδρομου και μετά, ανηφορίζουμε σε ελαφρώς δύσκολο αλλά σε καμιά περίπτωση επικίνδυνο έδαφος. Έχει κόκκινα σημάδια παντού που σε κατευθύνουν προς την κορυφή χωρίς να υπάρχει σαφές μονοπάτι, απλά ανεβαίνουμε την πλαγιά ακολουθώντας τα σημάδια. Στην κορυφή υπάρχει κολονάκι και μια πρόχειρη μάντρα από πέτρες στα 2376μ.
Η θέα από εκεί είναι δίχως όρια.
Σε μέρες με διαύγεια θα δείτε τον Κορινθιακό, το Λουτράκι, το Ηραίο, τις κορυφές του Παρνασσού και τις Αλκυονίδες νήσους και πέρα από τον Ισθμό το Σαρωνικό κόλπο. Στα νότια φαίνονται οι κορυφές του Μαίναλου και ανατολικά μπορεί να διακρίνετε ακόμα και τον Αργολικό κόλπο. Πιο κοντά το φως του ήλιου που γυαλίζει τη λίμνη Δόξα στο Φενεό και στο βάθος ο Χελμός.                                                                        

 

Βόρεια της κορυφής με το κολωνάκι και περπατώντας 200μ. θα φτάσετε στη 2η ψηλότερη κορφή της Ζήρειας, από όπου έχετε θέα προς το οροπέδιο και το Α΄ Καταφύγιο.

 


Μήκος: 4992 μ.                                     
Υψ. Ανάβαση: 890 μ.
Υψ. Κατάβαση: 63 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 2376 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 1503 μ.
Τrackpoints: 406
Προβολή της διαδρομής στο Google Maps

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

E-SHOP

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ