ΑΠΟ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

ΑΠΟ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

Ένα πολύ ενδιαφέρον αλλά και όμορφα διαμορφωμένο μονοπάτι είναι αυτό που ξεκινάει από το δρόμο Στυμφαλίας Καστανιάς, στο υψηλότερο σημείο πάνω από τη λίμνη, και περνώντας μέσα από θαμνότοπο με πουρνάρια καταλήγει στη θέση του μυκηναϊκού κάστρου, από όπου η θέα στη λίμνη και στον αρχαιολογικό χώρο της Στυμφάλου είναι μοναδική.
Από αυτό το σημείο μπορεί να γίνει και παρατήρηση πουλιών. Κάθε χρόνο τον Οκτώβριο διοργανώνονται τέτοιες περιβαλλοντικές γιορτές.
Μπορείτε από εκεί με εύκολο μονοπατάκι να κατεβείτε στη λίμνη και στον αρχαιολογικό χώρο. Το μονοπάτι αυτό είναι  καλοχαραγμένο, με ξύλινο κιγκλίδωμα και συνεχίζει από την άλλη πλευρά του δρόμου πάνω στο λόφο με πανοραμική θέα της λίμνης. Επίσης περιβαλλοντικά μονοπάτια δεξιά και αριστερά κυκλώνουν τη λίμνη.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά άλλα μονοπάτια, που παρόλο που κάποια δεν είναι συστηματικά σηματοδοτημένα, είναι εμφανή και κυρίως ακολουθούν πανέμορφες διαδρομές μέσα από ελατοδάση ή ρεματιές με νερά. Από τις πηγές του χωριού Κυλλήνη με μονοπάτι μέσα από εντυπωσιακή παρυδάτια διαδρομή που συνεχίζει σε ελατοδάσος μπορείτε να ανεβείτε στις πλαγιές του ομώνυμου βουνού.
Σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια από το χωριό Καλλιάνοι, μέσα από χαρακτηριστικό τοπίο με πουρνάρια, γκορτσιές και μπερκιές, χωμένο μέσα σε μια χαράδρα βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής που είναι  χτισμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Από τα Κιόνια ξεκινάει το λεγόμενο μονοπάτι του Παυσανία περνάει από τη Δροσοπηγή, συνεχίζει βόρεια από το Καρτέρι και καταλήγει στην Καστανιά. Έχει εξαιρετική θέα προς τη λίμνη και τις κορυφές του Ολίγυρτου που καθρεφτίζονται σε αυτήν.
Πολύ κοντά στο χωριό Καρτέρι, σε ενάμισι χιλιόμετρο περίπου, μπορείτε να περπατήσετε στη μεγάλη πυκνόφυτη ρεματιά που είναι  γεμάτη πηγές.
Υπάρχουν δύο μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε, ένα σε κάθε πλαγιά της και να ανηφορίσετε μέχρι τη Ζήρεια. Από το βόρειο μέρος της Λαύκας ξεκινάει ένα μονοπάτι μέσα στο ελατοδάσος, που οδηγεί στο ξωκλήσι της Αγια Σωτήρος, με ωραίο προαύλιο χώρο και πηγή.

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

E-SHOP

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ