ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ

To Μουσείο Περιβάλλοντος και Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του πολιτιστικού ιδρύματος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έχει χτιστεί στην πλάγια ενός από τους καταπράσινους λόφους, που περιβάλλουν την λίμνη της Στυμφαλίας.

Η πρώτη έκπληξη είναι το ίδιο το κτίριο του νέου Μουσείου Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία. Οδηγάς στην κλασική ευθεία κατά μήκος της λίμνης, όταν σε ένα βραχώδες ύψωμα ξεπροβάλλει το γεωμετρικό δυναμικό κτίσμα με τον επιμήκη ξύλινο εξώστη – ίσως μία από τις μοναδικές φορές που η οδήγηση σε επαρχιακό δρόμο της Ελλάδας πού προσφέρει μια τέτοια αρχιτεκτονική συγκίνηση.

Το μουσείο με θέμα τη λίμνη , αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες.                   

Η μια ενότητα αναφέρεται σε εικόνες και παραδείγματα του αγροτικού πολιτισμού.

Ενημερώνει τον επισκέπτη σχετικά με τις συνήθειες, τις παραδόσεις αλλά και τα έθιμα της περιοχής προσπαθώντας να τα διατηρήσει ανέπαφα από την εξέλιξη του πολιτισμού. Επιπλέον, στο μουσείο υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συλλογή από καθημερινά παραδοσιακά αντικείμενα, χαρακτηριστικά του το τρόπου ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η δεύτερη ενότητα στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για το οικοσύστημα της περιοχής, ενώ δίνεται έμφαση στις επιρροές που δέχεται ο πολιτισμός από τη σύγχρονη τεχνολογία. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος ώστε να μείνει ανέγγιχτο και να διατηρήσει την ιστορία του.

Highlight Η αίθουσα όπου έχει αναπαρασταθεί η υδρόβια ζωή της λίμνης. Η δεξαμενή με τα γυά­λινα τοιχώματα σας επιτρέπει να δείτε στα υδάτινα ενδότερα τα ψάρια και τη βλάστηση.

Όταν τελειώσετε, αφήστε το βλέμμα σας να ταξιδέψει στο πανόραμα της μυθικής λίμνης από τον εκπληκτικό εξώστη, ο οποίος σας δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε… βατήρα πισίνας .

Η λίμνη Στυμφαλία είναι ένας προστατευμένος υγροβιότοπος με σπάνια αποδημητικά και ενδημικά πουλιά ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA 2000

To Μουσείο Περιβάλλοντος και Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του πολιτιστικού ιδρύματος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς27470 22296

Ανοιχτά καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.).

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

E-SHOP

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ