ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ                                                                                                                          

Μικρά χωριά με καθαρές παραλίες και νερά, κάστρα και αρχαιολογικοί χώροι που μαρτυρούν την τεράστια ιστορία του τόπου, κοσμοπολίτικα θέρετρα με ιαματικές πήγες και περιοχές εκπληκτικού κάλους είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν τον πανέμορφο και ιστορικό νομό Κορίνθου. Πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες μας δείχνουν την  πολιτιστική ανάπτυξη της αρχαίας Κορίνθου. Ο Ακροκόρινθος, το αρχαιότερο κάστρο της Πελοποννήσου, η Νεμέα με το ιερό του Δία και η αρχαία Σικυών είναι πολύ σημαντικά κομμάτια της ελληνικής ιστορίας.  Ένας ιδανικός τόπος για καλοκαιρινές διακοπές αφού πολλές είναι οι υπέροχες παραλίες. Μικρά χωριά και πόλεις όπως το Βραχάτι, το Δερβένι, το  Κιάτο και το Ξυλόκαστρο προσφέρουν ένα υπέροχο κλίμα σε συνδυασμό με τα καθαρά νερά της περιοχής.

Το Λουτράκι, φημισμένο για τις ιαματικές πηγές, πολλές ακόμα εκπληκτικές περιοχές, όπως ο Ισθμός της Κορίνθου και ιστορικά χωριά, όπως τα Δερβενάκια, που προσφέρουν στον επισκέπτη μεγάλη ευχαρίστηση και εναλλαγή.

Ο νομός Κορινθίας είναι σίγουρα ένα μέρος για να περάσετε υπέροχες διακοπές το χειμώνα ή το καλοκαίρι, να ανακαλύψετε ένα μέρος της ελληνικής ιστορίας, και να γευτείτε εξαιρετική φιλοξενία. Τα ψηλά βουνά, οι ήρεμοι κολπίσκοι, τα πράσινα λιβάδια και οι αρχαίοι μύθοι να περιπλανώνται γύρω σας, η Κορινθία θα γίνει κομμάτι των πιο φανταστικών αναμνήσεών και εξορμήσεών σας.

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

E-SHOP

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ