ΧΑΡ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΤΣΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΡΜΗ

Xαράδρα Φλαμπουρίτσας και σπήλαιο Ερμή

Η καταγραμμένη διαδρομή ξεκινάει από την μονή του Αγίου Βλασσίου πάνω από τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Ακολουθεί αρχικά την κλασσική διαδρομή ανάβασης στο οροπέδιο της Ζήρειας πότε από την άσφαλτο και πότε από το μονοπάτι. Φτάνουμε στη θέση Βαρνεβό σε μεγάλη φουρκέτα της ασφάλτου που οδηγεί στο οροπέδιο της Ζήρειας περίπου 5 χλμ πάνω από τα Ανω Τρίκαλα. Εδώ υπάρχει κιόσκι.
Από εδώ ξεκινάει το σηματοδοτημένο μονοπάτι που οδηγεί στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας με το πυκνό ελατόδασος και τα τρεχούμενα νερά. Μόλις φτάσουμε μετά από περίπου 3 ώρες στο τέλος της χαράδρας, το μονοπάτι ανηφορίζει ΒΔ προς το οροπέδιο της Ζήρειας. Συναντάμε δρόμο τον οποίο ακολουθούμε μέχρι το σπήλαιο του Ερμή.

Το Σπήλαιο δεν είναι ορατό μέχρι την είσοδό του. Από το μικρό πλάτωμα στην είσοδό του η θέα είναι μοναδική σε όλη τη χαράδρα μέχρι τη θάλασσα. Για να κατεβείτε στο βάθος του χρειάζεστε ορειβατικό υλικό και οδηγό. Όμως προχωρώντας 50 μ. στο εσωτερικό του, με ένα δυνατό φακό μπορείτε να απολαύσετε τους υπέροχους σταλακτίτες της πρώτης αίθουσας και το σπάνιο σπηλαιόγαλα.

Από το σπήλαιο βρίσκουμε το κλασσικό μονοπάτι Οροπέδιο-Τρίκαλα το οποίο ακολουθούμε μέχρι διασταύρωση με δρόμο στη θέση Λαιμός, ΝΔ από το μεγάλο καταφύγιο. Από εκεί εγκαταλείπουμε το κεντρικό μονοπάτι και στρεφόμαστε ΒΑ προς τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας και την επιστροφή μας στα Α.Τρίκαλα από τα ίδια.

Μήκος: 18077 μ.
Υψ. Ανάβαση: 1282 μ.
Υψ. Κατάβαση: 1053 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1735 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 1142 μ.
Τrackpoints: 896
Προβολή της διαδρομής στο Google Maps

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

E-SHOP

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ