Διαδρομή 1η: Από Ροζενά έως Μοσιά

Αγγελίες

Εδώ θα βρείτε  Αγγελίες που είναι καταχωρημένες από χρήστες  του Visit Korinthia, και αφορούν κατηγορίες όπως Αυτοκίνητα, Σπίτια, Οικόπεδα, Επαγγελματικοί Χώροι κ.α.
Για να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες που υπάρχουν στην ενότητα Αγγελίες  του Visit Korinthia , αλλά και για να καταχωρήσετε την δικιά σας αγγελία, θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε.
Για εγγραφή  πατήστε  εδώ.
Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στην υπηρεσία ενημερωτικού δελτίου (Newsletter) για να είσαστε συνεχώς ενημερωμένοι.
Για εγγραφή  στο Newsletter πατήστε εδώ.

ΚΕΦΑΛΑΡΙ - ΛΙΜΝΗ ΔΑΣΙΟΥ - ΖΑΧΑΡΙΑΣ - ΚΛΕΦΤΑΚΙ

Η διαδρομή αυτή αρχίζει από το βορειοανατολικό τμήμα της λίμνης δίπλα στο δασικό δρόμο Μ. Τρίκαλα - λίμνη Δασίου - Γκούρα. Ακολουθεί τη βόρεια όχθη και στη συνέχεια ανηφορίζει βόρεια προς τη ράχη. Από εκεί διακλαδίζεται προς το Κλεφτάκι και αριστερά προς το Ζαχαριά. Η θέα από την κορυφογραμμή που συνήθως την άνοιξη είναι γεμάτη από μικρά γαλάζια ανθάκια, είναι πανοραμική προς το πυκνότατο δάσος της Καρυάς με τον ορεινό όγκο των κορφών της Ζήριας στα νότια. Μπροστά  σας απλώνεται το δάσος του Σαραντάπηχου και οι κορφές του Μαυρυόρους.

ΚΛΕΦΤΑΚΙ - ΜΠΟΥΤΣΙ - ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ - ΚΛΕΦΤΑΚΙ

Από την κορυφογραμμή Κλεφτάκι στη οροσειρά  που δεσπόζει δυτικά της λίμνης Δασίου αρχίζει ένα κατηφορικό μονοπάτι σε πυκνό δάσος με κατεύθυνση δυτική προς Καρυά. Στη θέση Μπούτσι υπάρχουν πλούσιες σε νερό  πηγές που τροφοδοτούν  το Ξυλόκαστρο. Το μονοπάτι επιστρέφει από άλλη διαδρομή, ανηφορική, και αφού συναντηθεί με το δρόμο της λίμνης Δασίου επιστρέφει στο Κλεφτάκι.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΑΡΙ

Για εσάς που σας αρέσουν οι διαδρομές δίπλα σε ρεματιές και νερά, αυτή είναι ιδανική. Είναι τμήμα ενός παλιού μονοπατιού που συνδέει τα Τρίκαλα με το Φενεό. Περνώντας μπροστά από το παλιό σχολείο (τώρα καφέ «Αλφαβητάρι») της Μεσαίας Συνοικίας Τρικάλων ένας κοινοτικός δρόμος οδηγεί στην Ιερά Μονή Παναγίας του 16ου αι.

Η διαδρομή αρχικά ακολουθεί δασικό δρόμο για 300μ. και στη συνέχεια διασχίζει το μικρό ρέμα και ανηφορίζει μέχρι να συναντήσει το μεγάλο. Από εδώ η διαδρομή εκτείνεται παράλληλα στο ρέμα σε παλιό δασικό δρόμο, που δε χρησιμοποιείται πια μέχρι το Κεφαλάρι. Εκεί υπάρχουν άφθονα νερά, πολλές πηγές και ρυάκια.

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

E-SHOP

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ