ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Όπως κάθε τόπος έχει τα δικά του ήθη και έθιμα, έτσι και στην περιοχή της Κορινθίας και γενικότερα της Πελοποννήσου, υπάρχουν αγνά υλικά και προϊόντα τα οποία οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους και στις διάφορες εκδηλώσεις τους, για να ομορφύνουν τις διασκεδάσεις τους ή για να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες.       

 Η Κορινθία κατέχει πολλή μεγάλη  θέση στην οινική ιστορία της Ελλάδας. Χρόνια τώρα καλλιεργήθηκαν εδώ εξέχουσες ποικιλίες αμπέλου. Εδώ βρίσκονται δύο από τις σημαντικότερες ενότητες στην ιστορία  του ελληνικού αμπελώνα. Πρόκειται για το Αγιωργίτικο, και για την παγκοσμίως  γνωστή κορινθιακή σταφίδα. Το Αγιωργίτικο, βασιλιάς  των ερυθρών ποικιλιών και κρασιών  της Ελλάδας. Το σταφύλι που καλλιεργείται στην  ευρύτερης περιοχής της Νεμέας  είναι εκείνο που μας κάνει περήφανους στην παγκόσμια οινική κοινότητα  . Έτσι συναντάμε, την αλεπού, την ασπρούδα, το σαββατιανό, τον ροδίτη αλλά και ποικιλίες κοσμοπολίτικες όπως το Chardonnay, το Viognier, το Sauvignion Blanc αλλά και τις ερυθρές, Cabernet Sauvignion, Merlot, Syrah και πολλές  άλλες ποικιλίες .

 Αγνά και φυσικά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα , αρωματικά φυτά , τσάι και βότανα, για υγιεινή μεσογειακή διατροφή που συλλέγονται από την φύση της Κορινθίας, της Πελοποννήσου αλλά και της υπόλοιπης  Ελλάδας.

 Παράγονται  χειροποίητα με μεράκι και με βάση παραδοσιακές συνταγές της περιοχής, από συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες .

 Αγνό παρθένο ελαιόλαδο με τις γνωστές καταπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες, αρωματική ρίγανη, θυμάρι, τσάι  και μέλι από τα πεύκα των δασών της Κορινθίας, ελιές πράσινες, μαύρες και θρούμπα από Πελοποννησιακούς  ελαιώνες, χειροποίητα φυσικά σπιτικά σαπούνια από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, παραδοσιακά ποτά και λικέρ, τα φημισμένα γλυκά του κουταλιού και πολλά άλλα… .


Παραδοσιακά  προϊόντα  της Κορινθίας, της Πελοποννήσου αλλά και της υπόλοιπης  Ελλάδας, μπορείτε να προμηθευτείτε και από το ηλεκτρονικό κατάστημα στην σελίδα:
www.e-magazaki.com

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

E-SHOP

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΘΕΙΤΕ